Vielse uden for kirkerummet

Drømmer I om at blive viet på et sted, som betyder noget særligt for jer? Eller vil I gerne vies i jeres have eller hjem?

Det er muligt for brudepar at blive kirkeligt viet uden for kirkens rum af Bramming sogn præster, når særlige betingelser er opfyldt. Hvis I som brudepar har en særlig tilknytning til et sted og  præsten kan godkende det, kan vielsen foregå uden for kirken.

Ønsker man at blive viet udendørs er det nødvendigt at have en nødplan, i tilfælde af at regnen siler ned. Derfor har præsten og parret altid en eller flere forberedende samtaler før brylluppet for at planlægge, hvad der skal ske.

Samme ritual som i kirken

Selvom brylluppet foregår i det fri eller måske hjemme hos jer selv, så anvendes det samme vielsesritual som ved et bryllup i kirken. Det vil altså være en højtidelighed med salmer, bibellæsninger, velsignelsen og tale til brudeparret.