Konfirmationen er en festlig dag

De fleste flag i byen er hejst, solen skinner for det meste og kirkens parkeringsplads er fyldt med biler og mennesker, som er klædt i deres bedste tøj.
Konfirmanderne og deres præst er de sidste, som går ind i den fyldte kirke. Der knibes en tåre, når forældre og bedsteforældre ser det barn, som for få dage siden lå i vuggen, stå der i hvid kjole eller flot jakkesæt. Konfirmationsgudstjenesten har i flere hundrede år været en fejring af overgangen fra barn til voksen. Nu skal de heldigvis ikke ud at tjene og hjemmefra kort derefter, men konfirmationen indvarsler, at de unge mennesker ikke er små længere og på vej ind i en ny fast sammen med forældre og søskende. Samtidig fejrer vi, at de har gået til præst hele vinteren og lært Trosbekendelsen og Fadervor og sunget en hel masse Salmer. De har lært Bibelen og Salmebogen nærmere at kende og diskuteret kristendom med deres præst. Konfirmationsforberedelsen er en dåbsoplæring, dvs. en opfølgning på og forklaring af deres dåb. Konfirmanderne skal også gerne få en fornemmelse af, at kirken er deres og at døren altid står åben. De går også forkyndt, at de ikke er alene om at klare dette liv, men har Guds kærlighed i ryggen, hvad end livet bringer. Det er simpelthen også rigtig hyggeligt at gå til præst!

Hvis man ikke er døbt, kan man begynde til undervisning og blive døbt undervejs i forløbet.

Hvornår er der konfirmationer i Bramming sogn

Her kan du læse mere om konfirmationerne i Bramming sogn